€15,- KORTING vanaf €175,- aankoop, om de start van de Giro te vieren! Code GIROEK15

GENT-WEVELGEM : GIACOMO NIZZOLO eindigt op een mooie 2de plaats

met de Ekoï AR14 helm

Publié le 29-03-2021 09:43:41
Mis à jour le 29-04-2021 16:36:54

Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka ASSOS) neemt 2de plaats in de 83ste editie van Gent-Wevelgem. Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma) won het evenement en Matteo Trentin (UAE-Emirates) completeert het podium.

De 247 km vanuit Gand-Wevelgem startte met een stevige wind, die vanaf de start in Ieper waaide. 4 wielrenners gingen de open zee op en bouwden in de eerste 40 kilometer een voorsprong van meer dan 9 minuten op. Echter, 25 wielrenners kwamen los op meer dan 180 km van de finish, wat een stoeprand veroorzaakte. Giacomo Nizzolo was zoals altijd attent en maakte deel uit van deze groep. De eerste ontsnappingen werden in een mum van tijd gepakt en vervolgden met de kopgroep.

De voorstand schommelde tussen de 30 en 50 seconden voor wat aanvoelde als een eeuwigheid, terwijl de wielrenners worstelden met de wind en heuvels in de velden van Vlaanderen. Pas na de laatste beklimming van de beroemde Kemmelberg, 35 km van de finish, leek de kopgroep van Nizzolo helemaal in staat te zijn.

De kopgroep was aanzienlijk gekrompen, waardoor alleen de 7 sterkste lopers in de koers overbleven om te vechten in de laatste 15 kilometer, met Nizzolo als een van hen. In de finale zat Nizzolo in het 7e wiel toen de sprint werd gestart en de Italiaanse en Europese kampioen kwam snel terug van achteren om iedereen in te halen behalve Van Aert, die de overwinning pakte.